War Heritage Institute

Nieuws

Deze nieuwe tentoonstelling van het War Heritage Institute opent nu op donderdag 7 december 2017. Kom vlug en ontdek de geschiedenis van de Leopardtank en de pantersvoertuigen van het Belgische leger tussen 1950 en 2010.

Meer weten...

Het War Heritage Institute is druk bezig met de voorbereiding van de tentoonstelling ‘Leo 50, de familie Leopard komt naar het museum’. In afwachting van de komst van de laatste familieleden van de Leopard-familie is de Leopard MEXAS binnengereden. Dit typisch Belgisch prototype is de Leopard 1A5 gevechtstank, voorzien van een MEXAS-bepantsering van Blohm & Voss.

Meer weten...

De tentoonstelling ‘Leo 50, de familie Leopard komt naar het museum’ van het War Heritage Institute (WHI) is weer een stapje dichterbij. De Vickers-Carden-Loyd Utility CATI in de Luchtvaarthal is nu verplaatst. Dit 90mm antitankgeschut van Britse makelij was in gebruik bij het Belgische leger tussen 1952 en 1962.

Meer weten...

Binnenkort opent het War Heritage Institute (WHI) ‘Leo 50, de familie Leopard komt naar het museum’. In de aanloop van deze tentoonstelling is de Bergpanzer V61827 deze woensdag vanuit Doornik in het WHI toegekomen. Deze Bergpanzer prijkt nu al op de Tankkoer. En … vanaf nu maakt deze tank deel uit van de permanente WHI-collectie.

De Bergpanzer - een Leopard 1 met op het onderstel een speciaal type voertuig -  dient om tijdens operaties beschadigde voertuigen of tanks met technische problemen zo snel mogelijk weer operationeel te maken.

Meer weten...