War Heritage Institute

Nieuws

Om de gezondheid van onze gemeenschappen te beschermen en de verspreiding van COVID-19 in te perken en te vertragen, hebben we besloten om ons programma af te gelasten. De studiedag "Asbest blootgesteld. Museum best Practices." wordt daarom geannuleerd.

We hopen hetzelfde programma te kunnen aanbieden in een latere periode. We houden u zeker op de hoogte.

Meer weten...

Beste publiek, Cultuur biedt zich bij u aan!

We beleven uitzonderlijke tijden. De quarantainemaatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten indijken, hebben tot de sluiting van onze sites geleid. En al zijn onze deuren gesloten, toch blijven we – figuurlijk – voor de wereld openstaan en willen we met onverminderd enthousiasme kennis doorgeven en delen! Om u in deze historische isoleringsperiode bij te staan en het contact met u te behouden, bereiden we talloze items voor die we dag na dag zullen vrijgeven en die u met uw familie en vrienden via onze Facebookpagina War Heritage Institute en onze e...

Meer weten...

Op 7 april wordt de genocide van de Tutsi's in Rwanda (7 april 1994) herdacht en dat is meteen ook de dag waarop alle veteranen worden geëerd. De Tweede Wereldoorlog eindigde op 8 mei 1945. Met het oog op de maatregelen opgelegd door de Veiligheidsraad  om de verspreiding van het coronavirus in ons land te bestrijden, heeft Defensie besloten het nationale herdenkingsprogramma af te gelasten. Het War Heritage Institute sluit zich volledig bij deze beslissing aan.

De instelling, gedragen door haar herdenkingsopdracht, zal niet nalaten op een geschikter ogenblik hulde te brengen aan de slachtoffers en hun familie...

Meer weten...

De scholen zijn door het coronavirus voor onbepaalde tijd gesloten. Hieronder enkele tips om uw kinderen thuis bezig te houden.

Het is net wanneer we met een probleem worden geconfronteerd dat we leren hoe er een mouw aan te passen. Het coronavirus dat ons land nu in zijn greep heeft, is misschien een goede gelegenheid om te observeren en de nieuwsgierigheid aan te scherpen. Lesgeven is zonder twijfel een echt beroep, maar opvoeden is een zaak voor iedereen: leren kan ook buiten de schoolmuren.

Bij u thuis zullen lectuur, Netflix, gezelschaps- en videospelletjes, bakplezier en andere knutselactiviteiten zeker...

Meer weten...

Ook de Trein der 1000 krijgt te maken met de corona-epidemie. Wij - de Stichting Auschwitz en het War Heritage Institute - zijn doordrongen van de ernst van deze toestand. We zijn bekommerd om jouw veiligheid en deze van onze medewerkers. Momenteel onderzoeken we volop wat de huidige noodtoestand betekent voor de herinneringsreis van 5 tot 10 mei.

We houden je op de hoogte. Zorg ondertussen goed voor jezelf evenals voor je familie en vrienden. Tot binnenkort.

Meer weten...

“Elen Of Hubris”

Voor de dag van de vrouwenrechten zal een monumentaal wandtapijt van 24 meter hoogte en dat meer dan 2.184 werkuren vereiste onder de arcades van het Jubelpark in Brussel worden opgehangen, net voor het Legermuseum !

Ter gelegenheid van de internationale dag van de vrouwenrechten op 8 maart 2020 verkreeg het ISELP, een Brussels centrum voor hedendaagse kunst gelegen aan de Waterloolaan, van de Stad Brussel, de Regie der Gebouwen en Leefmilieu Brussel de toestemming om het gigantische hedendaagse kunstwerk van kunstenares Elen Braga voor te stellen. Het War Heritage Institute en zijn sites...

Meer weten...

  • Beste bezoekers,

    Om veiligheidsredenen zien wij ons genoodzaakt om onze museumruimte in de Bordiauhal opnieuw te sluiten.

    Ten gevolge van de schade die het dak de laatste weken heeft opgelopen, hebben de recente regenbuien geleid tot waterinsijpeling in onze elektrische installaties. Wij stellen alles in het werk om de situatie zo snel mogelijk op te lossen en onze tentoonstellingsruimtes te beschermen. De werken aan het dak zijn inmiddels aangevat onder leiding van de Regie der Gebouwen.

Meer weten...

De gerenomeerde architect Daniel Libeskind heeft als keynote spreker voor een volle zaal zijn visie op 'Building Memory' toegelicht.

De LRE Conference, een initiatief van de Liberation Route Europe Foundation, vond vorige dinsdag 4 en woensdag 5 februari 2020 plaats in het War Heritage Institute.

Meer weten...

Sinds kort staat onze nieuwe website online.

Op www.treinder1000.be vind je vanaf nu alle recente nieuws rond de Trein der 1000.

Ontdek ook alle nieuwtjes van de 22 deelnemende scholen. Volg vanaf nu de Trein der 1000 online!

75 jaar na de bevrijding vertrekken op donderdag 16 januari een 100-tal leerlingen uit het middelbaar onderwijs naar Auschwitz.

Philippe Goffin, de minister van Defensie neemt aan deze herinneringsreis deel. Een organisatie door het War Heritage Institute in samenwerking met Defensie.

De Herinnering levend houden is één van de kernopdrachten van het War Heritage Institute (WHI).