War Heritage Institute

Operatie Noordzee 1944-45

« Operatie Noordzee 1944-45 » in Zeebrugge

Op de site van Seafront in Zeebrugge is de tentoonstelling ‘Operatie Noordzee 1944-45’ officieel geopend en vertelt over de maanden oktober en november 1944 wanneer de Slag om de Schelde wordt gevochten. Bezoekers herbeleven deze historische gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog aan de hand van foto’s, kaarten, videomateriaal en originele objecten.

De tentoonstelling illustreert wat exact gebeurde tijdens de bevrijding van de Scheldemonding. Nooit eerder getoonde foto’s geven een beeld van het leven achter de Atlantikwall. Het museale concept is bedacht en uitgewerkt door het War Heritage Institute (WHI). Enkele blikvangers in deze tijdelijke tentoonstelling - zoals een unieke originele Canadese pantserwagen en een luchtafweerkanon van het Britse oorlogsschip HMS Roberts” - komen trouwens uit de collecties van het WHI. ‘Operatie Noordzee 1944-45’ belicht tevens het onderwatererfgoed voor de Kust. Op de bodem van de Noordzee bevinden zich honderden objecten en resten van schepen die 75 jaar geleden getuige waren van de Slag om de Schelde.

‘Operatie Noordzee 1944-45’ is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het War Heritage Institute, het Vlaams Instituut voor de Zee, Westtoer en Seafront als private partner met financiële steun van de Vlaamse Overheid en de Nationale Loterij.


Praktische informatie

  • Waar: Seafront, Vismijnstraat 7, 8380 Zeebrugge
  • Openingsuren krokusverlof: elke dag van 10 - 17 uur
  • Februari - maart: elke zaterdag en zondag van 10 - 17 uur
  • Vanaf het paasverlof: elke dag van 10 - 17 uur
  • Verlengd tot 7 november 2021!

Meer praktische info: www.seafront.be