War Heritage Institute

  • banner%20web%20bbe%20nl

  • banner%20webnl

Commemorating the 70th Anniversary of the Korean War: Roles and Challenges of War Museums and Memorials

Tijdens de nacht van 17 op 18 november namen Ilse Bogaerts (curator collection uniforms and iconography), Hannes Vanwymelbeke en Elle Jacobs (dienst herinnering) deel aan een internationale online conferentie met als titel: Commemorating the 70th Anniversary of the Korean War: Roles and Challenges of War Museums and Memorials.

Het War memorial of Korea, die de conferentie organiseerde, liet verschillende musea aan het woord die elk een presentatie gaven over de lessen en kennis die ze hebben verworven bij het bestuderen van verschillende conflicten. De klemtoon kwam te liggen op welk verhaal je vertelt en hoe je dat vertaalt naar toekomstige generaties. Ilse Bogaerts stelde het WHI voor en focuste vooral op objecten en de recente tentoonstelling ‘Oorlog bezetting bevrijding’. Hannes Vanwymelbeke en Elle Jacobs hadden het over herinneringseducatie en de Trein der 1000. Het werd een geslaagde samenwerking tussen 2 verschillende departementen van het WHI.

Hun interventies werden live gestreamd op Youtube en zijn hieronder te herbekijken (gedubd in het Koreaans). https://youtu.be/b7X8J5BSmAU